Over Anne-Mei The

Anne-Mei The is cultureel antropoloog, sinds 2012 bijzonder hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 2015 lector Sociale Benadering Dementie aan Stenden Hogeschool. Ze heeft naam gemaakt als onderzoeker en schrijver van spraakmakende boeken, zoals het opnieuw actuele 'Verlossers naast God' (ISBN: 9789072219893 te bestellen voor 19,95 euro via info@anne-meithe.nl). Zij ontrafelt verborgen werelden achter complexe en aangrijpende onderwerpen als euthanasie, het naderende levenseinde, palliatieve zorg en dementie. In de afgelopen jaren is in het samenwerkingsverband tussen de KwadrantGroep en Anne-Mei The de ‘Sociale Benadering van Dementie’ ontwikkeld, meer hierover kunt u lezen onder de kop 'Initiatiefnemer'.

De ervaringen uit de praktijk gebruikt ze in het wetenschappelijke veld, en haar wetenschappelijke inzichten zet zij om in praktijkoplossingen. 

Haar ideeën en initiatieven zijn bepaald gedurfd, vaak onontkoombaar en vooral vooruitstrevend. Anne-Mei heeft een langdurige zorg voor ogen die kwalitatief beter, prettiger en vooral menselijker is. Zo is ze in 2015 de Proeftuin Dementie Friesland gestart. In deze proeftuin wordt de sociale benadering van dementie verder vormgegeven.

In Amsterdam is haar bedrijf Tao of Care gevestigd, met daaronder al haar initiatieven en bedrijven in de zorg.

Verlossers naast God - dokters en euthanasie in Nederland

Recensies:

'Indrukwekkend, indringend, vol nuance, verstand, gevoel en emotie. Mij leert het weer heel precies te luisteren en te kijken waar het werkelijk om gaat.' (Iris van der Reijden)

'Geen ander boek over euthanasie heeft mij zo weten te raken.' (recensie op bol.com)

Leestip: 'Verlossers naast God' van Anne-Mei Thé. In de historie begonnen juist ook christelijke artsen met euthanasie. (Aliëtte Jonkers op Twitter)

Bestel via info@anne-meithe.nl