Over Anne-Mei The

Anne-Mei The is cultureel antropoloog, sinds 2012 bijzonder hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft naam gemaakt als onderzoeker en schrijver van spraakmakende boeken, zoals haar laatste boek 'Dagelijks leven met dementie - een blik achter de voordeur' (ISBN 9789072219954 of te bestellen via info@tao-of-care.nl. 19,95 ex. verzendkosten), en het opnieuw actuele 'Verlossers naast God' (ISBN: 9789072219893 te bestellen voor 19,95 euro via info@tao-of-care.nl.)

Zij ontrafelt verborgen werelden achter complexe en aangrijpende onderwerpen als euthanasie, het naderende levenseinde, palliatieve zorg en dementie. In de afgelopen jaren is in het samenwerkingsverband tussen de KwadrantGroep en Anne-Mei The de ‘Sociale Benadering van Dementie’ ontwikkeld, meer hierover kunt u lezen onder de kop 'Initiatiefnemer'.

In Amsterdam is haar bedrijf Tao of Care gevestigd, met daaronder al haar initiatieven en bedrijven in de zorg.

Het laatste boek van Anne-Mei The gaat over het dagelijks leven met dementie, ook wel de epidemie van de 21ste eeuw genoemd. Vrijwel iedereen krijgt ermee te maken. Oplossingen voor het dementievraagstuk worden gezocht in een vroegtijdige diagnose. In het zoeken naar genezing – tot nu toe een loze belofte. In langer thuis wonen en een dementievriendelijke samenleving. In investeringen in de verpleeghuiszorg. En het toelaatbaar maken van euthanasie. Maar zitten we op het goede spoor? Doen we mensen met dementie en hun naasten hiermee niet tekort? Weten we eigenlijk wel wat hun behoeften zijn? Anne-Mei The volgde jarenlang mensen met dementie en hun naasten en sprak met honderden betrokkenen en experts. Dit boek is een must voor iedereen die te maken heeft met dementie. Voor mensen met dementie en hun naasten, maar ook voor zorgprofessionals.

Verschijningsdatum: 10-11-2017
Verkoopprijs: € 19,95 
ISBN: 9789072219954
Te bestellen via info@tao-of-care.nl en diverse boekhandels